Comunismul inca traieste

Iarasi am avut o vacanta super de 5 zile. Chiar daca mai mult ne-am plimbat a fost o relaxare placuta.
In acest timp insa am constatat cat de adanci sunt urmele sistemului comunist in educatia omului...dar si amprenta din mentalitatea lui.
Am intalnit oameni care doreau cu ardoare sistemul ceausist la putere din nou...altii erau ingroziti doar gandindu-se la asa ceva...iar eu ma intreb...de ce nu traim in prezent...de ce nu avem sistemul de valori indreptat spre maine si nu constrans de trecut sau lipit de acele vremuri.
Sunt sigura ca nici un sistem care a fost pana acum la conducere nu a fost bun pentru ca lipsurile majoritatii se vad si s-au vazut.
Ideea e ca romanii, majoritatea, sunt constransi de propia lor gandire...traiesc din vise si spera aluzii.
Foarte putini sunt cei care vor actiune...vor sa faca ceva si accepta prezentul ca un punct de plecare pentru viitorul lor.
Dupa 20 de ani inca persista sistemul comunist...si risca sa fie implintat si generatiei de acum.....caci educatia conteaza....educatia trebuie sa fie sanatoasa.

Comentarii

  1. Nu ai cum sa-i negi valorea de reper... asa cum si cand discutam despre fotbal ne luam drept reper generatia de aur... nu sunt nici intr-un caz un adept al comunismului, dar pot sa ii inteleg pe acei nostalgici care ii duc dorul, in conditiile in care in ziua de azi, in plin secol XXI, nu au nici bani de paine...

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu ii neg valoarea de reper...insa unde este evolutia...nu putem trai din trecut...ci putem invata...

    RăspundețiȘtergere
  3. vindecare e de durata si poate fi uneori dureroasa...e greu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Acest lucru l-am observat si eu de multa vreme. Insa nu ai ce sa faci. N-ai cum sa-i explici unui pensionar de 67-70 de ani care a avut un anumit nivel de trai in tinerete, de ce acum nu-si poate lua medicamentele care-i trebuie si ca nu e bine sa traiasca in trecut visand la timpuri demult apuse.
    Iar cel de 30-40 de ani, care stie ca parintii lui au avut apartament dat de stat, iar el e dator la banca, pe viata, pentru casa in care traieste... nu cred ca vede viata in culori prea roz si in nici un caz nu se va agata de ideea ca viitorul ar putea fi mai bland cu el si copiii lui avand in vedere realitatea sumbra ce il inconjoara.

    RăspundețiȘtergere
  5. si eu am intalnit foarte multi oameni care isi doresc din tot sufletul sa revina daca s-ar putea la regimul ceausist. daca stam sa ne gandim, nu putem sa spunem ca a fost rau atunci. nici bine nu a fost ce- drept. acum mai multe nu stiu ce sa spun pentru ca eu tot ce stiu despre regimul ceausist stiu din carti, din ce am citit, nu am trait atunci ca sa vad cum a fost.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare