Sentimente pe timp de criza!


Dragostea trece prin stomac sau banii nu aduc fericirea?
Insa nici banii nu stau in stomac cum nici dragostea nu sta in fericire.
E timp de criza, nu sunt bani, nu e buna dipozitie, nu e multumire, nu sunt nunti, nu e dragoste.
Nu sunt resurse financiare sa iti scoti prietena in oras, sa iei cadou prietenului si parca sarbatorile astea vin prea repede, cand erau bani nu aveai cui sa faci cadou sau pe cine sa scoti in oras.
Cum se face ca toate vin acum pe timp de criza?? Te saturi de tot si te pui pe cearta si pe expresii gen "domnule nu's bani", "e criza de unde?", "fii mai intelegator/oare ca nu e de unde", sau in cel mai bun caz te pui pe scuzat. Pana la urma e buna criza, invatam sa mintim, sa ne scuzam, sa refuzam, sa poftim si sa ni se "aplece" de tot.
Criza mai este buna si pentru vise, invatam sa visam , doar ca noaptea avem cosmaruri si ziua ne bucuram de vise, visele cu ochii mari cat cepele si limba scoasa afara.
Si vine iubirea si tipa...
"hei pe mine ma uiti, ce treaba am eu cu banii tai?"
"iubire lasa-ma in pace, iti dau un pup si inca ceva si nu ma bate la cap ca sunt stresat, un om stresat, suparat si fara bani cu burta goala, sunt nefericit!"
Banii nu aduc fericirea insa fara ei esti trist, trist ca nu poti avea si lua ce vrei tu. Dragostea trece si ea prin stomac insa subforma de fluturi de "ghiorait" si poftit a ceva bun, si cum bani nu sunt nici dragostea nu are pe unde trece.
Si uite asa oamenii se despart, asta dupa certuri si certuri ce au ca scuza lipsa banilor ce provoaca neintelegeri.
Insa ce treaba are sentimentul de lipsa cu cel de iubire? Exista sentimente nu sentiment, exista mai multe sa fie diferite si daca sunt diferite atunci vin iar si intreb, ce legatua este intre ele?
Oare asa cum vrem noi sa fim diferiti nu asa trebuie sa procedam si cu noi insine?
Sa divizam fiecare parte din noi in ceea ce este, sa respectam acea parte si sa ne facem ordine in noi.
"Eu m-am saturat de crizele tale, hai sa ne despartim"
Si ma intreb, ce treaba are crizele de isterie cu criza financiara?
Ce legatura are buzunarul cu sentimentul ?
Ce legatura are omul de langa tine cu criza?
Ce vina are iubirea ca e criza?
De ce sa pierdem si iubirea daca nu avem bani?
De ce suntem asa rai si comparam sentimentele intre ele??
De ce comparam sentimentul uman cu ceva palpabil si lumesc?
Iubire si despartire sunt cuvintele crizei in dragoste. Asta e fenomenul omului care nu a stiut sa respecte unicitatea si atunci vin si zic :"Nea Vasile matale esti unic, modul matate de sforait si baut nu il are nimeni"
Nea Vasile imi zice : "Pai asa sunt eu unic, la mine intra mai bine bautura si sforaiala nu o vreau dar daca e a mea, lasa-o sa fie"
Si mai vine cineva si zice "Bre voi sunteti culmea, Nea Vasile iubeste cum este si ce are, tu nu mai face observatii ca le ai si tu p'ale tale".
Pun o alta oride in idei.
Criza nu ar trebui sa aiba legatura cu iubirea si despartirea pentru ca "Dragostea trece prin fericire iar banii ajung in stomac" si mai este si faptul ca "nu-i asa"?suntem divizati in parti ca sa fim diferiti noi pentru noi si noi pentru altii!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare