Sa fugim, este sanatos!

Societatea fara familie este o existenta ce nu invoca traire.
A trai si a exista sunt doua lucruri diferite. O caramida exista dar nu traieste, pentru a tari ai nevoie de oameni, contact, sustinere, implicare si iubire. Iar iubirea trebuie sa vina de la tine, iubirea este in primul rand un monolog.
Existenta de astazi se hraneste cu minciuna, raportandu-se la notiunea de familie.
Famila reprezinta confrm Dictionarului Explicativ al Limbii Romane dupa cum urmeaza: Forma sociala de baza, realizata prin casatorie, care uneste pe soti (parinti) si pe descendentii acestora.  Grup de oameni, strans unit, legat prin interese si idealuri comune.
Insa, familia nu mai reprezinta o alinta in societate.
Azi sunt mai multi avocati specialisti in divorturi decat in reconcilieri- sociatatea cu legile ei permite.  Casatoria nu se mai traieste, ea exista sub forma de parteneriat.
Parteneriatul nu trebuie sa implice  a te muta impreuna cu cineva, astfel se evita separarea care este dureroasa si consumatoare. Insa sociatetea nu incurajeaza parteneriatul de la distanta, pentru ca nu si-ar mai lua bani inapoi, prin doctori, psiohologi, avocati si taxe.
Membrii familiei au reguli si idealuri comune, societatea astfel nu poate controla. Pentru a combate familia s-au inventat, televizorul si psihologul/consilierul- in a vinde o viata falsa. Fericirea este aratata astfel, ca o nevoie a existentei deoarece nu reprezinta o traire ci o acumilare/ debarasare  de lucruri, corpuri si idei.
Familia este un intreg strans legat. Societatea incurajeaza comunicarea exterioara familiei, unirea cu strainii si neglijarea identitatii umane prin idea de evolutie. Ca urmare numarul persoanelor bolnave psihic, ce devin astfel usor de controlat, a crescut. Acest lucru favorizand demoralizarea si controlul sclaviei moderne.
Familia reprezinta "acasa" locul unde gandurile, trairile, sperantele, fricile, neputintele sunt impartasite si in siguranta. Astfel omul devine echilibrat si se poate concentra pentru a trai, nu a exista.
Familia reprezinta unicitate prin esenta si creatie, astfel incat nu poate fi impartasita si traita de catre un alt grup. Socitatea sustine prieteniile sociale prin care sotul isi vorbeste sotia iar sotia- sotul, grupului de prieteni. Asta se intampla prin normalitatea promovata fals in care fiecare isi traieste propia viata, fiecare are activitati si obiective diferite: parteneriat- nu unire.  De ce ai vrea sa  locuiesti impreuna cu un partener de afaceri daca asta reprezinta siguratate?
Singuratea nu vine din a fi singur fizic ci psihic. O familie bine inchegata poate sta ani de zile in pustiu fara a simti sentimentul de singuratate.
Societatea incurajeaza comunicarea falsa. Omenii nu se impartasesc pe ei ci o impresie ce se vrea a fi oferita partenerului. Astfel relatiile nu pot ajunge cu adevarat familiale.
 Intr-un final omul ajunge izolat mintal, dezorientat si in goana nebuna dupa idei  false vandute spre a fi folosite in fericire- un nonsens.
Sigur sunt foarte multe exemple despre azi si ieri, insa ce este cert este ca tu cel ce ai o familie intelegi, pe cand cel ce ravneste spre lumea va continua sa caute produsul ei-amagirea.

Zic sa fugim fericiti dinspre societate spre nucleul familiei unde minciuna, singuratatea nu exista si sa iubim trairea noastra.



Comentarii

Postări populare