Drumul spre liniste

In fiecare zi gasim lucruri, ganduri, situatii care ne lasa fara liniste.
A fi crestin intr-o lume colorata la suprafata nu e usor. Avem libertate insa de cele mai multe ori ii uitam definitia. Tot ce ne inconjoara este imbracat in moralitate sau nu, dar Dumnezeu ne cheama la sfintire. Aici incepe lupta, renuntarea, adevarul.
Ne gandim prea mult la ce facem, cum sa facem si uitam ca mai presus de tot, exista a iubi. Cadem in ce nu ne place, simtim ca nu e bine, atunci constiinta ne judeca si bine face. Dar a fi linistit nu inseamna a fi perfect.
Linistea e un proces ce vine ca un dar de la Dumnezeu. Sa stai calm cand raul vine, sa taci cand viata iti este lovita, sa fii multumit cand totul se destrama, sa fugi cand credinta nu iti este impartasita, asa poti simti o liniste diferita de exterior.
E greu cand furtuna ia totul pe sus si valurile vor sa iti fure si respiratia. Dar El e acolo, poti simti si poti totul, nu ca tu ai putea ci ca El poate pentru tine.
A fi indragostit de Dumnezeu mai presus de orice, inseamna sa ai o inima noua, un scop diferit si o cale a Lui cu El acolo. Nu ar avea nici un rost sa Il mai iubesti pe Dumnezeu, daca nu ai tanji oricand dupa El.
 Totusi... toti uneori pasim prin abis  ...
sa nu uitam, mai ales atunci : 13 Corinteni:

  • Dragostea este îndelung răbdătoare, este plină de bunătate; dragostea nu pizmuieşte; dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie,

  • 5 nu se poartă necuviincios, nu caută folosul său, nu se mânie, nu se gândeşte la rău,

  • 6 nu se bucură de nelegiuire, ci se bucură de adevăr,

  • 7 acoperă totul, crede totul, nădăjduieşte totul, suferă totul.

  • 8 Dragostea nu va pieri niciodată. 
Zic ca dragostea e ca un mielusel ce se lasa purtat oriunde, oricand, nestiind ce e in jurul lui, simtind doar de iubirea bratelor ce il poarta.
Cand cauti sa il iubesti asa pe Dumnezeu Isus, aduti aminte in furtuna ca dragostea Lui e linistea ta.
Nu te lupta cu nimic ci fa totul sa poti iubi, pentru a sta calm cand raul e la usa.

Tot ce ai mai important e El, El are grija de tine, cand tu te lasi moale in bratele Lui!

Comentarii

Postări populare