Lectura pentru viata!

2 zile am stat fara net caci la al nostru drag compiuter se stricase ceva. Desi initeal credeam noi ca e hardul (Mari mai mult nu eu:))) ca nu ma pricep la asta) s-a dovedit a fi de la un fir...pe care Mari a meu l-a schimbat. Ceea ce vreau sa va zic este ca acest timp a fost super. Seara am citit mai mult, am stat de vorba mai mult si m-am apucat sa citesc din nou Noul Testament. Ideea e ca la recitirea Noului Testament am inceput sa percep mesajul biblic altfel, mai profund si mai direct. Desi cu totii cunoastem detalii despre viata lui Isus acum am descoperit pasi, o cale de urmat. Am descoperit ce inseamna postul adevarat si mai ales botezul in sine. Stiam ce inseamna a posti. Noi ne luam o zi in care ne porpuneam sa nu mancam pana seara, sa ne rugam, sa citim din Biblie, sa urmarim filme crestine, sau documentare crestine, sa ascultam predici.Insa acum am reciti versetul cand Isus s-a dus in pustie sa posteasca.
Ciclul in sine consta in hotararea de-a posti, departarea de uzual, de lumesc si legatura ta cu Dumnezeu, conversatia ta cu El. Insa procesul postului nu se opreste seara cand mananci. Dupa ce Isus a postit in Biblie se spune ca a fost ademenit de Diavol si l-a pus la incercare folosindu-se de versete Biblice, insa Isus cunoscand Biblia profund si fiind intarit de Dumnezeu (caci fusese in prezenta Lui...asta inseamna a posti...a fi in prezenta lui Dumnezeu) a respins Biblic toate ispitirile lui Satan, bineinteles cu versete din Biblie. Ideea pe care vreau sa o scot la lumina (desi cred ca a mai fost scoasa...dar pentru mine acum a stralucit) este ca dupa acel moment de post vin incercarile peste tine, nemultumirile, supararile si efectul postului se vede in reactia ta. Daca acel post te-a ajutat cu ceva vei trece peste nemultumiri si suparari, nu le vei da curs caci in prezenta lui Dumnezeu de mai devreme te-ai intarit cu El si nimic nu te va clinti, caci vrei sa fii incontinuare cu Dumnezeu. Daca postul nu a avut efect vei da curs supararii, nemultumirii si atunci degeaba ti-ai luat timp de post si rugaciune, totul a fost in zadar.
Cam asta a fost una din revelatiile, sa le zic asa, pe care le-am avut dupa ce am inceput sa recitesc Noul Testament. Am descoperit ca Biblia este mult mai profunda si mai ajutatoare de fiecare data cand o recitesti...deci acum pot da din nou dreptate celor ce zic ca Biblia nu este o carte obisnuita, Ea este minunata si atat de ajutatoare.
Pe langa acestea citesc acum o carte super pentru relatii in casnicie. "Dragoste si Respect" de Dr. Emerson Eggerichs este o carte foarte ajutatoare pentru multe cupluri care poate simt ca ceva s-a stins. Pe mine ma ajutat sa ma inteleg mai mult, credeam ca sunt cam singura cu astfel de principii insa am descoperit ca asa cum sunt m-a lasat Dumnezeu, asa m-a creat ca femeie. Am realizat ca a fi sensibila, iubitoare in toate,a fi dependenta mereu de iubirea celui de langa mine, a simti mereu nevoia de tandrete sunt caracteristici frumoase de care nu trebuie sa ma intreb uneori "de ce nu sunt altfel?". Pe de alta parte aceasta carte este si pentru barbati. Eu am gasit lucruri pe care le-am vazut la logodnicul meu si poate nu le dadeam importanta, lucruri de care eu trebuie sa stiu pentru anii urmatori. Cartea este pentru femei si barbati, pentru el si ea.
Cineava spunea ca, "casatoria nu inseamna un lucru normal, firesc care trebuie sa vina oricum ci casatoria reprezinta cel mai important examen al tau, cel mai important angajament si pentru asta trebuie sa muncesti, sa te informezi, sa cauti pentru a nu da gres."Sunt perfect d'acord cu acel cineva(nu mai stiu cine:D)...fara atentia cuvenita, fara implicare, interes fata de celalat, cunoastere prin urmarire intelegere si comunicare nu exista casnicie de durata si mai ales fericita. Casnicia cere sacrificii, renuntari de sine insa iti ofera inapoi lucruri minunate, lucruri care te implinesc si merita tot efortul, efort ce devine placut odata inteles si pus in practica.
Este adevarat ca am citi multe carti despre casnicie, succes, etc insa e incredibil cat de ajutatoare si pline de roade sunt cartile pentru casnicie, scrise de autori crestini. Am aflat despre multe vieti schimbate.
Inainte sa inchei va recomand filmul "Fireproof". Personal mi-a placut mult si sunt multe de invatat din el. Vi-l recomand cu drag.
Un weekend frumos sa aveti!

Comentarii

  1. Spre rusinea mea trebuie sa spun ca, desi am inceput de multe ori, niciodata n-am terminat de citit Biblia, desi sunt convinsa ca as avea foarte multe de invatat. Momentan nu am cum sa ma apuc de citit, dar e in proiect, asa ca am s-o fac odata si odata.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am uitat sa-ti spun ca:

    Ma bucur mult ca esti bine! >:D<

    RăspundețiȘtergere
  3. foarte frumoasa postarea. stii cum e, orice lucru frumos, oricat de mic e, presupune anumite sacrificii. intr-o casnicie, chiar si dragostea trebuie intretinuta pentru ca altfel se stinge si ea la un momendat. eu abia astept sa fac in anul II terapie in cuplu:D
    sper ca ai avut parte de un sfarsit de saptamana frumos si iti doresc o saptamana si mai frumoasa:*:*:* >:D<

    RăspundețiȘtergere
  4. Dara iti sugerez sa citesti Noul Testament...vechiul e mai greut...din care Matei, Luca, Corinteni... si Multumesc mult...chiar sunt f bine:*

    Alexandra asa este...si tie iti doresc un inceput de saptamana frumos si bafta la facultate:*

    RăspundețiȘtergere
  5. Madalina, eu tocmai Vechiul Testament l-am citit cu multi ani in urma. Mi-a placut, la vremea aceea il citeam ca pe povesti :).
    Acum probabil as vedea lucrurile altfel.

    RăspundețiȘtergere
  6. Adevarul e ca Biblia e o carte pe care de fiecare data cand o citesti o percepi altfel... tu esti la punctul in care cauti sensuri mai profunde, eu sunt la punctul in care caut erori de logica, etc... oricum, e o "lectura" pe care, indiferent de convingerile religioase, o recomand oricui odata la fiecare cinci ani.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare