Ce inseamna a posti?

Mai intai de toate as vrea sa va impartasesc cateva cuvinte din Biblie din cartea Isaia(58), pentru a intelege de fapt ce vrea Dumnezeu de la noi si ce inseamna intr-adevar postul.
„La ce ne foloseşte să postim” -zic ei-,dacă Tu nu vezi? „La ce să ne chinuim sufletul, dacă Tu nu ţii seama de lucrul acesta?” -,Pentrucă, zice Domnul, în ziua postului vostru, vă lăsaţi în voia pornirilor voastre, şi asupriţi pe simbriaşii voştri.
4 Iată, postiţi ca să vă ciorovăiţi şi să vă certaţi, ca să bateţi răutăcios cu pumnul; nu postiţi cum cere ziua aceea, ca să vi se audă strigătul sus.
5 Oare aceasta este postul plăcut Mie: să-şi chinuiască omul sufletul o zi? Să-şi plece capul ca un pipirig, şi să se culce pe sac şi cenuşă? Acesta numeşti tu post şi zi plăcută Domnului?
6 Iată postul plăcut Mie: desleagă lanţurile răutăţii, desnoadă legăturile robiei, dă drumul celor asupriţi, şi rupe orice fel de jug;
7 împarte-ţi pâinea cu cel flămând, şi adu în casa ta pe nenorociţii fără adăpost; dacă vezi pe un om gol, acopere-l, şi nu întoarce spatele semenului tău.
8 Atunci lumina ta va răsări ca zorile, şi vindecarea ta va încolţi repede; neprihănirea ta îţi va merge înainte, şi slava Domnului te va însoţi.
9 Atunci tu vei chema, şi Domnul va răspunde, vei striga, şi El va zice: „Iată-Mă!” Dacă vei îndepărta jugul din mijlocul tău, ameninţările cu degetul şi vorbele de ocară,
10 dacă vei da mâncarea ta celui flămând, dacă vei sătura sufletul lipsit, atunci lumina ta va răsări peste întunecime, şi întunericul tău va fi ca ziua nămeaza mare!
11 Domnul te va călăuzi neîncetat, îţi va sătura sufletul chiar în locuri fără apă, şi va da din nou putere mădularelor tale; vei fi ca o grădină bine udată, ca un izvor ale cărui ape nu seacă.
12 Ai tăi vor zidi iarăşi pe dărîmăturile de mai înainte, vei ridica din nou temeliile străbune; vei fi numit „Dregător de spărturi” „Cel ce drege drumurile, şi face ţara cu putinţă de locuit.”
13 Dacă îţi vei opri piciorul în ziua Sabatului, ca să nu-ţi faci gusturile tale în ziua Mea cea Sfântă; dacă Sabatul va fi desfătarea ta, ca să sfinţeşti pe Domnul, slăvindu-L, şi dacă-l vei cinsti, neurmând căile tale, neîndeletnicindu-te cu treburile tale şi nededîndu-te la flecării,
14 atunci te vei putea desfăta în Domnul, şi Eu te voi sui pe înălţimile ţării, te voi face să te bucuri de moştenirea tatălui tău Iacov; căci gura Domnului a vorbit.”


Acum e mult mai usor sa privesti in jur si sa vezi ca aceste cuvinte nu sunt respectate. Dumnezeu nu iti cere sa postesti zile in sir ci o zi din cand in cand, astfel incat sa nu iti chinui sufletul.Tu ca parinte nu cred ca ti-ar placea sa-ti chinui copilul...si atunci cum ar vrea Dumnezeu sa faca asta zile in sir, cand El nu e ca omul ci e o iubire perfecta.
Postul nu e despre mancare...postul e luarea unei zile in care sa fii cat mai perfect fata de Dumnezeu...luarea unui moment de intarire si oprire de la ceea ce faci de obicei, o indeletnicire cu ceea ce vrea Domnul de la tine.
Este Dumnezeu nedrept?Iti cere prea mult?? Iti cere iubire neconditionata, ajutor, ... iti cere ceea ce tu ai vrea sa primesti de la altii in nevoie.

Citesc Biblia si ma mir cate lucruri nu am stiut despre Dumnezeu...cate lucruri mi s-au spus despre El si nu erau adevarate...tineam post luni de zile si nu dadeam o paine cuiva necajit(nu aveam timp)...ci faceam like usually...munca...acasa...in oras...tv...cand trebuia sa iau o pauza pentru mine alaturi de Dumnezeu si sa fac ceva si pentru altii...in special in acea zi.
Ma mir cum de multi facem ce ne zic parintii, Biserica, strabunicii si nu aveam macar curiozitatea sa citim Biblia sa vedem au ei dreptate?Asta vrea Dumnezeu?
Mergem ca niste orbi cand putem sa ne luam niste ochelari...sa vedem ce facem.
Pentru a citi Biblia nu iti trebuie religie...Biblia e aceiasi pentru toti...dar mai bine citim o revista decat sa citim sa vedem ce inseamna acest Cuvant al lui Dumnezeu, Dumnezeu in care spunem ca credem...daca credem de ce nu vream sa stim ce ne-a lasat scris?
Suntem nemultumiti de popi...de regulile societatii insa asta e viata...daca asta fac altii facem si noi...cat de neputinciosi suntem!!! Eu m-am saturat de regulile oamenilor...eu vreu o viata frumoasa... si e WOW Biblia spune altceva decat oamenii si spune ceva ce ne face viata frumoasa.
Daca Biblia nu ar fi adevarata atunci de ce atatea mii de vieti de oameni au fost schimbate? De ce atatia oameni afirma ca au gasit pacea, fericirea, linistea in Dumnezeu? Oare nu merita sa incercam si noi?
Noi nu vrem liniste, pace, fericire, ajutor? Ce ne opreste?? tv-ul?revistele?
Atunci lasa-ma sa-ti zic ceva...viata ta e una din acele triste vieti despre care afli in media.
Daca Dumnezeu nu exista asa cum spun unii de ce mii de credinciosi au o viata superba azi? au pace, liniste? Oare ce le da lor putere? ajutor?
Se spune ca apostolii, cei care au scris Biblia au fost niste oameni care si-au impus sa faca asta...si ca nu Dumnezeu a lucrat prin ei.
Atunci cum pot atatia oameni aflati in pragul mortii prin schinjuire, ardere, ucidere, taiere sa moara fericiti? Oare cum de inca mai sunt astfel de oameni care pleaca in misiuni prin salbaticie pentru a predica despre Isus si ce a facut el pentru noi...iar acolo sunt omorati de triburi sau mancati? (auzim asta la tv? cand asta inca se intampla?).
In Biblie ne spune cum sa postim, de ce sa postim....iar noi facem ce zice lumea, ne murdarim sufletul, ne chinuim trupul....dar
O sa inchei cu o povestire.
Un evanghelic, acum ceva timp in urma, a vrut sa se duca intr-un trib in jugla. Cand a spus si altora, toti i-au spus ca e o nebunie, ca acolo se omoara intre ei si conducatorii pun oamenii la treburi foarte grele si ii bat.
Acel evanghelic cand a auzit cat de rea este acolo situatia a simtit ca acolo e nevoie de el, Isus s-ar duce acolo, pentru acei nenorociti.
Cand a ajuns la intrarea in acea zona...a fost intrebat ce vrea si ce cauta acolo.
El a zis ca vine sa-l predice pe Isus.
"EEEE alt crestin cu prostiile lui...nu mai avem nevoie...pleaca...nu ai ce cauta aici ...nu te lasam sa ne tulburi oamenii de la munca."
"Atunci, lasati-ma va rog sa locuiesc printre ei, ca unul din ei, sa muncesc cu ei pentru voi, sa devin unul dintre voi. "
Soldatul s-a mirat si a zis de ce nu???
Peste cativa ani buni, dupa ce nu s-a mai auzit nimic despre acel misionar, un alt misionar s-a hotarat sa plece acolo.
Cand ajunge la granita i se pune aceiasi intrebare "care-i treaba cu el".
"Am venit sa il predic pe Isus".
"Isus, intreaba soldatul(alt soldat), cine este acest Isus?"
Evanghelicul a inceput sa-i zica despre Isus, despre viata lui si sacrificul facut de El,incheind cu "Acest Isus a trait acum 2000 de ani si mesajul lui inca este viu".
La care soldatul suparat zice " Ce prostii zici tu omule aici? Acest Isus a venit acum cativa ani la noi in trib si a murit acum cateva luni dandu-si viata pentru cei de aici."
Daca Isus nu a existat de ce atatea vieti il urmeazA? Pentru ca ei au aflat adevaraul calea spre Dumnezeu trece prin Isus. Fara Isus nu exista Dumnezeu. Iar fara Biblie nu il putem cunoaste pe Dumnezeu si ce a insemnat sacrificul lui Isus pentru noi.

Comentarii

  1. Postul e bine de tinut cand este inteles (mai ales atunci), pentru ca in afara de faptul ca e benefic pentru organism, e benefic si pentru suflet (atunci cand crezi in ceva).

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare