Cat de adevarata este Biblia?


Cateva argumente!
"Nu, Domnul Dumnezeu nu face nimic fără să-Şi descopere taina Sa slujitorilor Săi prooroci." Amos 3,7
"Şi v-am spus aceste lucruri acum, înainte ca să se întîmple, pentruca atunci cînd se vor întîmpla, să credeţi." Ioan 14,29


Biblia afirma ea insasi ca este o carte inspirata de Dumnezeu (2 Timotei 3.16), ea a fost scrisa si redactata in cursul unei perioade de cisrca 1.500 de ani de mai multi profeti, fiind incheiata cu circa 2.000 de ani urma.
Biblia spune ca Dumnezeu intinde nordul deasupra locului vid suspendand pamantul pe nimic (Lov 26:7) fapt care este in deplina armonie cu cele mai recente cunostinte prinvind pamantul, legile gravitatiei si ale miscarii.Cum a stiut Iov acest lucru cand in acea perioada a scrierii Bibliei existau idei fantastice despre configuratia pamantului in spatiu? Ideea ca pamantul ar fi de forma sferica nu a fost acceptata decat in timpurile noastre, Biblia afirma aceasta insa cu mii de ani in urma.
Dupa, cum arata Biblia, un diluviu universal a acoperit in zilele lui Noe cei mai inalti munti si a nimicit pe toti oamenii care nu se aflau in arca lui (Geneza 7:1-24). Multi au facut haz de acaeasta relatare, si totusi, pe cei mai inalti munti se gasesc scoici marine; s-au gasit un numar mare de fosile si de schelete in ingramadiri, de sendimente noroioase inghetate, multe dintre aceste animale conservate perfect, unele stand inca in picoare sau in genunchi. Din satelit a fost vazuta imaginea unei incrustatii de marimea corabiei lui Noe in geturile de pe muntele Ararat. Isac Newton afirma ca nici o stiinta nu este mai bine demonstrata decat in religia Bibliei. Ca un semn al conventiei pe care a incheiat-o Dumnezeu cu Avraam, acesta i-a spus ca orice copil de sex barbatesc la varsta de 8 zile trebuie sa fie circumscris . Biblia nu explica de ce trebuie ca circumcizia sa fie facuta in a8-a zi, dar astazi se stie ca abia in a 8-a zi copilul dispune de cantitatea de vitamina K, corespunzatoare pentru coagularea sangelui si tot la aceasta data apare si ce a mai mare catintate de protrombina, o alta substanta care intervine in procesul de coagulare. Sa fie asta doar o simpla coincidenta?Criticii spuneau ca Biblia nu putea fi scrisa in epoca respectiva pentru ca nu era cunoscut scrisul. Dar sunt dovezi care atesata ca scrierea era un lucru obisnuit cu mult inainte de epoca lui Moise. Istoricitatea Bibliei a fost de repetate ori confirmata prin descoperiri ulterioare. De exeplu regele Sargon nu a fost cunoscut decat din descrierile Bibliei (Isaia 20:1). Aceasta relatarenu era cunoscuta in istorie si se considerea a nu fi reala. Sapaturile arheologice au scos la lumina ruinele maretului palat al lui Sargon la Khovsabad, inclusiv inscriptii care vorbesc despre regalitatea acestui monarh.Timp de aproape 1.000 de ani Pilat nu a existat decat in paginile Bibliei si in vagi amintiri ale istoricilor romani si iudei. Dar in 1962, o expeditie arheologica italiana a procedat la excavarea ruinelor teatrului antic din Cezareea si pe unul din pereti s-a gasit inscriptia "Caesariensibus Tiberium Pontius Pilatus Praefectus Iudaeae"(locuitorilor Cezareei Tiberius Pontius Pilat-perfect a Iudeiei). Prima oara ezista o dovada epigrafica contemporana lui Pilat, cel care ordonase crucifierea lui Iisus. Multe alte descoperiri au confirmat faptele relatate de Biblie, exactitatea istorica a Bibliei.
Printre profetiile aratate in Biblie este caderea Tirului-oras important al fenicienilor, ostil fata de Israel. Prin profetul Exechel, Dumnezeu a prezis distrugerea completa a acestui oras cu 250 de ani inainte de producerea evenimentului.
Ducerea evreilor captivi in Babilon a fost prevazuta de profetul Ieremia cu 40 de ani mai inainte, iar de profetul Isaia cu 150 de ani. Eremia a prezis intoarcerea evreilor dupa 70 de ani de deportare, prevazand chiar si infrangerea Babilonului de catre regele persan Cirus care i-a restabilit pe iudei in patria lor. Cand Babilonul era inca foarte puternic , Biblia a prevazut ca va fi invins de un berbec cu doua coarne care ii reprezenta pe regii Mediei si Persiei (Daniel 8:20). Aceasta s-a confirmat mai tarziu cand Grecia a infrant Persia in anul 332 i.e.n prin Alexandru Macedon. Numeroase profetii biblicen au prezis nasterea lui Iisus Hristos si toata voiata sa pana la moarte. (Mica5:2, Luca 2:1-7, Zaharia 11:12, Matei 26:15, Isaia 50:6, etc).

Camasa lui Cristos se afla la Torino, pe ea facandu-se cercetari care atesta axact vechimea ei de 2000 de ani.

Chiar Iisus a prezis distrugerea Ierusalimului, dar nu numai atat, dar si felul in care vor proceda legiunile romane la distrugerea lui.

Primul razboi mondial din anul 1914 care a dus la moartea a 14.000.000 de oameni perecum si l doilea razboi mondial care a dus la moartea a 55.000.000 de oameni au fost prevazute de Matei (24:7).

Lipsa de alimente si foametea pe scara mondiala au fost prevazute tot de Matei (24:7). Astazi se stie ca un numar de 12.000.000 de copii mor prin inanitie in primul an de viata.

Cutremurul de pamant din anul 1967din orasul Tang-San care a dus la distrugerea orasului facand sute de mii de victime a fost prevazut de Luca(21:11). Marea ep[idemie de gripa spaniola din anul 1918 care a bantuit intregul pamant si a facut 21.000.000 de victime a fost prevazuta de Luca(21:11).

Deasemeni Biblia prevede tot ceea ce se intampla in societate in ziua de azi afirmand ca acestea sunt lucrurile ce semnifica inceputul sfarsitului, sfarsit ce va fi abia dupa ce Biblia va fi cunoscuta tuturor natiunilor pamantului.


Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare