Trece viata...urmeaza eternitatea


Unde iti este casa in eternitate? In rai sau in iad?
Te rogi la icoana Sf.Petru...insa sunt sute , poate mii de astfel de icoane, fiecare este diferita, fiecare il prezinta pe Petru cu o alta infatisare, fiecare om si-l imagineaza altfel...
Tu cui te rogi ? La care Petru ?
Viata lui Petru este un exemplu pentru noi, el este o marturisire a domnului nostru Isus Hristos. As vrea sa stiu si eu unde in Sfanta Scriptura(Biblie) Dumnezeu a spus ...rugati-va la creatia mea, Petru este creatia Domnului la fel ca fiecare om pe care ortodoxia il numeste Sfant, la fel ca noi.
Icoana este pictata de oameni...cu imaginatia lor ...cu mainile lor murdare si cu firea lor pacatoasa...oare Dumnezeu nu este Sfant? Oare El vrea icoane sau credinta, fapte bune, bunatate si raspandirea invataturilor Lui?
Care rugaciune este placuta lui Dumnezeu...cea din fata unei icoane sau cea din camara ta modesta...stand pe genunchi cu sufletul deschis spre El ?
Icoana cu Petru este doar un exemplu prin care se incearca indepartarea de la adevaratul crestinism...Isus a avut ucenici...El a cerut tuturor celor ce le predica...sa mearga sa duca mai departe cuvantul Evangheliei...sa vesteasca lumii Adevarul...datoria noastra este sa imprastiem Cuvantul lui Dumnezeu...
Unde zice Isus..."popilor voi aveti autoritate, sa va considerati sfinti, sa cereti oamenilor bani iar ei sa va pupe mainile?"
Oare Dumnezeu nu este un Dumnezeu gelos? Oare El doreste ca noi sa ingenunchiem in fata oamenilor? sa ii consideram sfinti? (Oameni morti a caror suflete se bucura in rai...nu fac minuni pe pamant)
Oare nu toti ne-am nascut pacatosi? Oare botezul ortodox ne scapa de pacate si nu mai pacatuim?
Botezul inseamna o viata noua...pacatul te urmareste mereu...tu trebuie sa lupti cu el...botezul trebuie facut constient...de ce Isus nu s-a botezat cand era mai tanar?De ce Isus nu a spus ca trebuie sa fim botezati de mici...oare acest lucru nu a inceput din frica unor oameni pentru copii lor ...ca ei sa fie crestini...Insa ei au gresit caci au ales in locul lor.Copii nostri sunt ai Domnului...noi ne avem pe noi si ca ajutor in toate Dumnezeu a infiintat familia...ca fiind a doua ca importanta dupa El.
Dumnezeu este iubire...iubirea nu inseamna bani...deci nu trebuie sa platim pentru Biblie...Biblia ar trebui sa o aiba fiecare acasa...caci nu este o carte grea ci foarte simpla...Dumnezeu nu a scris Biblia doar pentru preoti ci pentru toti...sa o intelegem toti.
Dumnezeu este unic...la El ajungem doar prin credinta in jertfa lui Isus..prin acceptarea lui Isus...nimeni nu ne poate salva decat Isus...nici o rugaciune ce nu vine de la noi nu ne salveaza sufletul...Dumnezeu lucreaza prin rugaciunile altora...dar nu hotaraste pentru Tine.
Am mai vazut la ortodoxism un lucru neplacut...oamenii tin doliu si zic "Dumnezeu sa-l ierte" dupa moarte. Unde scrie ca putem noi hotari unde merge un suflet dupa deces...unde scrie ca dupa moarte sufletul asteapta de la noi pomana? Oare Dumnezeu nu are grija de sufletele dragi Lui?
Cine a inventat aceasta sfanta traditie? Oare nu unii oameni hapsani dupa bani si putere?
La Dumnezeu nu exista traditie la Dumnezeu exista lege...lege ce se gaseste doar in Biblie...acolo iti spune Domnul totul despre cum sa fii.
Chiar faptul ca ne rugam pentru un mort...este pacat...caci ne consideram Isus Hristos...doar Isus poate salva un suflet ...dar nu prin noi...ci prin el...sufletul trebuie sa-L accepte pe Isus ca Domn...doar asa este salvat...
La Dumnezeu ajungem doar prin Isus...Isus nu s-a rugat la icoane...nu s-a rugat pentru morti, nu a cerut bani pentru invatatura data, nu a ales oameni in functie de invatatura lor (a stat cu copii, batrani, bolnavi, pastori...), la El avea trecere oricine, El nu a obligat, nu s-a botezat de mic, nu a tinut post, etc.
Daca la Dumnezeu ajungem doar prin Isus...atunci El trebuie sa fie exemplul nostru , nu sfanta traditie a omului sau cultele religioase. Religia nu are legatura cu credinta...religia este doar un sistem...credinta vine din suflet nu din religie...iar credinta o ai doar prin Isus in viata ta...atunci cand te apropii de modelul Isus...esti pe calea cea buna si fericirea ta ca om are alt inteles. Doar atunci problemele sunt date in mana Domnului si greutatile sunt rezolvate de puterea lui Dumnezeu.Doar Isus este taria Ta...calea Ta si casa Ta! Viata este scurta insa cu Isus poti fi o vesnicie incepand de acum...nu te lasa inselat de oameni...sunt la fel de pacatosi ca tine...ai un Dumnezeu perfect...lasa-L sa te conduca si sa-ti ia povara de pe umerii tai!Amin!
Oare Dumnezeu ar dori ca a Sa Carte Sfanta sa coste bani ???
Pe internet gasesti audio Biblia...iar Noul Testament iti prezinta calea vietii Tale ... nu e nevoie sa citesti ...doar sa asculti:)
http://intercer.net/blogs/biblia/audio
Mai jos doua melodii frumoase crestine...despre tine:)



Comentarii

  1. site-ul este interesant. poate am să te mai vizitez.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu sunt de acord cu tine decat partial, adica da, in cazul in care un element din "traditie" intra in contradictie cu un element din biblie atunci trebuie sa facem ceea ce scrie in biblie; insa asa cum in cazul unui stat constitutia stabileste legile principale, urmand sa fie completata de restul codurilor, la fel si in cazul religiei, biblia stabilstie directia generala, dar este completata de elementele de traditie. :)

    Iar in legatura cu icoanele - noi nu ne inchinam la icoane, ci la ceea ce reprezinta acele icoane - icoanele in sine nu au nici o valoare reala decat a ne usura noua comunicare. :)

    Si da, sunt ortodox... presupun ca asta ma face "indezirabil". :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Bogdan ... nu stiu daca ai citit Biblia ..insa crede-ma ca nu are nevoie de completare...acolo gasesti raspunsuri la tot...de la cum sa te trezesti dimineata pana la viata sexuala...
    Legat de icoane...am dus o lupta continua caci imi venea greu sa accept ca incoanele nu sunt bune ( am fost ortodoxa...familia mea inca este.
    Nu acceptam mai ales faptul ca Maica Domnului sa nu aiba nici o putere...insa acum stiu ca Maria ca si toti ceilalti sfinti sunt doar creatia lui Dumnezeu ...la fel ca mine...ei sunt oameni prin care Domnul a lucrat si ne-a lasat noua cai de urmat...dar e absurd sa ma rog la creatia Luyi cand ma pot ruga direct la El...
    Faza cu nu ne rugam la icoane ci la ce reprezinta o stiu de la liceu ... dar acum stiu ca daca nu ne rugam la Dumnezeu ...ne inchinam idolilor...tot ce e creat de Dumnezeu si noi ne rugam acelor lucruri ...ne rugam idolilor...si sa nu uitam ca in Biblie scrie ca si cel rau face minuni pentru a te abate de la calea cea dreapta...
    Sincer acum descopar multe lucruri si primesc raspuynsuri la multe...inca nu sunt botezata...si nu facusem acest pas pentru ca mai aveam indoieli...insa pe zi ce trece vad adevarul...iar eu vad ca am trait in minciuna:(...
    Si nu am nimic cu ortodocsii ... chiar nu te condamn ... eu doar scriu de ceea ce simt...nu sunt eu capabila sa zic ce sa faca altii...eu descopar...insa sper ca intr-o zi sa pot vorbi cursiv despre tot ce am crezut si acum vad ca e minciuna ...
    Insa sa stii ca in Biblie(Noul Testament o sa aflii multe raspunsuri...daca vrei poti cere cuiva o Biblie...sau o gasesti pe net...:) asta daca vrei sa ma poti contrazice. :)

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare