Banul-cauza si solutia la tot!

Evolutia reprezinta un adevar real si continu in zilele noastre. Problema este ca desi evoluam viata noastra se degradeaza din ce in ce mai mult. Atentia savantilor de stiinta in privinta cunoasterii umane din punct de vedere comportamental oricat de bine intentionata ar fi ea nu mai are scopuri nobile.
Am citit cu drag teoriile filosofilor antici, am indragit Republica lui Platon si invataturile Socratice...am gasit invataturi bune la Cicero... Pe langa asta am apreciat pe Konfutius care lupta pentru perfectionarea morala a omului, acesta fiind un pion important in evolutie...iar Solon a facut ceva superb ...el a fost fontatorul democratiei in Grecia ...democratie bazata pe Divinitate si armonie sociala.
Privind in urma la multe alte carti si lucruri citite si invatate constat ca acei oameni si-au pus amprenta bine pe tot ce este azi. Legi fondate de ei si multi altii inca se gasesc si sunt logice ...pe cand legile nou infiintate tind sa inghesuie omul ...sa-l faca sclav al societatii...legi care pot fi combatute in functie de interese si putere.
Acei antici au tinut cont de Divinitate, caci erau constienti ca tot ce e divin e bun...si iubeste omul...il protejeaza prin corectitudine. Legile de azi privesc interese umane lacome...incorecte si injuste.
Ma intreb unde a disparut dorinta omului de-a fi unic... de-a face ceva bun dar si revolutionar? Poate in dorinta de posesie a banilor?
Poate puterea banului a pus stapanire pe om la fel ca pe Ion a lui Rebreanu...si de aia multe finaluri sunt fatale...si multe drumuri ce par a fi perfecte sunt pline de noroi.
Poate ca azi este adevarat ca banul conduce si umanitatea a disparut ca sentiment.

Cu totii admitem ca statul greseste, Biserica greseste, etc, insa acceptam asta si ne conformam fara sa ne debarasam de ele sau sa privim in alte directii.
Apostolul Pavel a fost aparatorul statului...a sustinut necesitatea raportului de supunere intre oameni ..caci suntem diferiti si totul trebuie sa aiba o regula...o conduita...insa preotii de azi sustin supunerea fata de bani nu functii in sine.
Justitia azi nu e pentru binele comun...caci multe legi ofera bveneficii celor cu putere si subjuga pe cei fara de putere.
Justita si dreptul si-au pierdut valoarea si virtutea...au castigat banul si conduc in functie de el.
Tot ce e uman risca sa moara...Dumnezeu e reprezentat de oameni josnici si plini de rautate...iar viata noastra nu atinge limite noi ci se scufunda in limite impuse de bani....

Comentarii

Postări populare