Pe ce drum mergi?

Ma uit la multi oameni si ma intreb : de cine asculta ei?
E ciudat sa-ti pui aceasta intrebare...insa e uimitor sa privesti in jur si sa vezi sute de oameni care fiecare crede ca este universul lumii.
Este adevarat ca avem libertatea de-a alege pe cine sa ascultam...pe cine sa urmam...ce exemple sa avem in viata... suntem liberi! Insa ma intreb oare este bine asa?
Tot ce vedem in societatea asta la un moment dat ne face rau... si uneori simti ca nu stii unde sa mergi ... ce sa faci inainte...
Dar oare societatea ne face bine mereu prin tot ce promoveaza?
Ne indepartam de traditii ca nu le intelegem... acceptam tot ce e nou...insa oare noutatea ne face bine?
Este foarte important sa stii ce sa alegi... este foarte important sa fii unic... caci asa ne-am nascut, unici.
Este foarte important sa privim in prezent caci tot ce facem ne determina viitorul...si este foarte important sa iti pese de ce faci acum...azi.
Este foarte important sa fim contienti ca multe din lucrurile lumesti nu sunt bune...in Biblie scrie: Proverbe 14:12 "Multe cai pot parea bune omului, dar la urma se vad ca duc la moarte". Este adevarat ca de multe ori ... lucrurile frumoase aduc cele mai urate experinte.
Si este atat de adevarat ca unele lucruri care sunt dragute aduc fericiri mari...
Psalmul 107:4-6 "Ei pribegeau prin pustiu, umblau pe căi neumblate, şi nu găseau nicio cetate, unde să poată locui.
Sufereau de foame şi de sete; le tânjea sufletul în ei. Atunci, în strâmtorarea lor au strigat către Domnul, şi El i-a izbăvit din necazurile lor"
Sunt multi cei ce sustin ca nu cred in Dumnezeu sau daca cred... nu stiu ca Isus este calea ce duce la mantuire. Isus a murit pentru pacatele noastre din iubire pentru noi...astfel Dumnezeu ne-a iertat pacatele si daca il primim pe Isus in inimile noastre si ne pocaim ...suntem iertati de toate pacatele noastre...caci Dumnezeu atat de mult il iubeste pe Isus incat oricine vine la El prin Isus este iertat si mantuit.
Pe langa asta ei se inchina la idoli precum bani, frumusete exterioara, pamant, cer, natura, chipuri cioplite (icoane), oameni morti, mandrie, orgoliu, traditii, etc... lucruri ce nu au putere caci totul a fost facut de Dumnezeu...cum sa te inchini la creatia Lui? de ce sa nu te inchini Lui sa iti dea parti frumoase din toata aceasta creatie?
Si cum vor putea vreodata caile cerute de la creatie sa-ti aduca fericire? cand doar Creatorul stie cel mai bine ce e in sufeltul tau si ce ti se potriveste? Doar El te poate conduce pe o cale ingusta pentru tine si mintea lumeasca insa plina de fericire si implinire pentru tine si sufletul tau.
Oare cum traim atat de linistiti fara Dumnezeu cand la orice furtuna si calamitate ni se umple inima de frica? Cum spun unii ca nu cred in Dumnezeu dar nu sunt siguri de ziua de maine...daca va mai fi...
Dumnezeu spune clar ca ziua de maine nu ne apartine... si oricat de mult ar prezice stiinta viitorul ... de foarte multe ori nu este asa... de multe ori se intampla lucruri care surpind ... si atunci ma intreb cum stau unii linistiti?
Am vazut recent cateva documentarii despre viata de apoi unde se prezinta siguranta unei vieti ulterioare... in multe din aceste documentare se vorbeste despre existenta raiului (rezultat prin exemple de moarte clinica...cand omul era practic mort insa stia tot ce s-a intamplat in camera unde era) in unele oamenii se trezesc si in iad...si sunt salvati cand revin in trup. Dupa asemenea experinte multi se intorc la Dumnezeu...oameni sceptici ajung sa creaza in existenta raiului si iadului... caci e logic...Dumnezeu a zis ca exista rai...moartea clinica spuna ca exista...deci exista si iad...
Cum pot unii sa stea linistiti fara sa se gandeasca la Creatorul lor...Cel mai bun si credincios prieten...Cel ce te iubeste cel mai mult pe lumea asta si care iti poate oferi atatea... ca asteapta...asteapta sa se intoarca cu fata spre El...sa il primeasca pe Isus in viata lor ca Domn pentru a fi iertati si sa umble in Calea Domnului?
Proverbe: 3, 5-8 "Increde-te in Domnul din toata inima ta, si nu te bizui pe intelepciunea ta! Recunoaste-L in toate caile tale, si El iti va netezi cararile. Nu te socoti singur intelept, teme-te de Domnul si abate-te de la rau. Aceasta va aduce sanatate trupului tau, si racorire oaselor tale..."


Dumnezeu ne vorbeste...dar avem noi timp sa il ascultam?

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare