Preotii si oamenii cu a lor credinta!


Urasc discutiile "eu spune adevarul...ba eu; eu cred in Dumnezeu ... eu am nevoie de dovezi".
De fapt care este scopul la toate astea? Lupta? Adevarul despre dreptatea cui?
Cati ani pierdem intreband?
Pana la urma pentru unii este necesar. Insa dupa ce ai gasit adevarul credintei tale, ce faci?
Ma uit la tot felul de dezbateri in care preotii ortodocsi vorbesc despre dreptatea lor, nu despre Dumnezeu. Ii acuza pe cei de alta religie si nu se uita mai intai in curtea lor, cum ar fi credinta in icoane si nu in Dumnezeu, luarea ultimului ban din casa omului pentru o inmormantare sau o panacida, in loc sa spuna oamenilor ceea ce Dumnezeu spune in Biblie ei pun cd-uri inregistrate la slujba ... si lista poate continua.
Eu cred ca Dumnezeu este prin ceea ce esti tu.
Ce ai facut tu pentru Dumnezeu?
Cat de mult iti iubesti aproapele de langa tine si ce ai facut pentru el?
Oare este suficient sa faci doar o slujba duminica cand o mare parte din ea suna la fel mereu?
Ce faci cu omul de langa tine care este aproapele tau si moare de foame langa tine cand tu ai tot ce-ti doresti, pe langa asta apari si la tv "luptand" pentru credinta ta?
Cati preoti care traiesc in locuinta oferita de Biserica (adica oameni) au oferit ajutor celor nevoiasi nu prin vorbe ci prin fapte?
Dumnezeu ajuta prin noi pe cei fara ajutor.
Ce ar face oare Dumnezeu daca ar fi aici cu noi ?
Ar merge la televizor sa-si sustina Adevarul ?
Eu cred ca ar avea grija de cei care au nevoie de ajutorul Lui.
Dumnezeu nu are nevoie de avocati, el are nevoie de oameni buni care sa aiba grija de cei in necaz.
Tu vorbesti de Dumnezeu cand cel de langa tine moare din cauza lipsurilor?
Cum iubesti tu pe aproapele tau domnule preot cand cel ce sta in casuta fara lemne, fara curentm, fara hrana si e aproape de tine e pe moarte si are nevoie de oameni ai lui Dumnezeu sa-l ajute?
Cum lucreaza Duhul Sfant in tine cand tu nu iti vezi lungul nasului si lasi oamenii sa ramana in mocirla?
Dumnezeu nu vrea vedete!
Dumnezeu nu a facut din moartea lui Isus un show tv, El vrea oameni care se ajuta intre ei ca niste frati, chiar daca nu sunt rude.
Cu totii suntem pacatosi dar mandria orbeste pe cei care privesc doar inainte.
A fi smerit inseamna a privi adevarul asa cum este.
Esti smerit doar daca vezi nevoia fratelui tau si renunti la tine ajutandu-l pe el.
Cati nu s-ar intoarce l-a Dumnezeu daca cei care ii slujesc ar fi buni nu doar cu vorba ci si cu fapta, daca ar fi exemple ale Domnului Isus? Esti tu ca Isus? Incerci macar?
Biblia spune ca multi vor veni in numele Domnului si vor spune si face lucruri mari.
Insa omul lui Dumnezeu se va cunoaste prin smerenie!
Cum poti tu care spui ca il iubesti atat de mult pe Dumnezeu sa conduci o masina luxoasa cand cunoscutii tai sunt vai de ei?
Cum poti sa-i multumesti lui Dumnezeu pentru averea care ti-a dat-o cand tu nu dai nimic din ea si celor ce au nevoie?
Daca Dumnezeu ti-ar lua darul pe care ti l-a dat pentru a te ajuta sa-ti castigi painea vei ajunge mai rau ca cel de la coltul strazii. Probabil vezi spune ca omul ala nu e in stare sa faca si el ceva, insa cine esti tu sa judeci?
Cine esti tu sa spui ca el e rau si tu esti bun?
Cine esti tu sa judeci creatia lui Dumnezeu?
Asa cum tu ai ceva bun in tine , fiecare are insa ce va face cu acel dar Dumnezeu stie!
Cum ii multumesti tu lui Dumnezeu pentru capacitatile care ti le-a oferit?
Te puteai naste "handicapat" dar esti sanatos si ai de toate...
Daca Dumnezeu ti-a daruit ceva de ce nu darui si tu mai departe fratilor tai putin din totul ce-l ai?
Preotilor aveti mesele pline iar la coltul strazii mor oameni de foame, de frig si de sete!
Daca toti cei care pretind ca il iubesc pe Dumnezeu chiar l-ar iubi, atunci ar fi un singur Dumnezeu si o singura credinta, pentru ca nimeni nu isi va mai batea capul cu adevarul lor ci cu ajutarea celor ce au nevoie. Nu va mai conta ca cel de langa tine e de alta religie caci este fratele tau in Dumnezeu.
Asa cum Dumnezeu te ajuta si pe tine cand esti in impas, caci niciodata nu te-a lasat sa mori de foame, mereu ti-a deschis o usa, asa sa ajuti si tu pe ceilalti.
Daca il iubesti cu adevarat pe Dumnezeu omule ce pretinzi ca esti credincios iubeste-ti aproapele cum te iubeste Dumnezeu pe tine, ajuta-l la nevoie, iarta-l si iubeste-l caci e la fel ca tine, un om.

Comentarii

  1. Hristos a inviat! si Dumnezeu sa te ierte ...pt acuzele aduse parintilor duhovnici ..se vede ca esti pocaita ...nu va lasa satana sa stati linistiti pana nu va luati de slujitorii lui.Ar fi bine sa le vb oamenilor despre zeciuiala pe care o platesti lunar predicatorului ...de revistele la care esti aboonata fara vrere ...un sfat sincer sa iti vezi de pacatele tale si nu iti strica mai multa smerenie.

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu aduc acuze tuturor parintilor duhovnicesti si sunt crestina. Spun realitatea din jurul meu, eu nu platesc nici o zeciula, nu sunt abonata la nici o revista. Nu stiu ce intelegeti prin pocaita, eu vreau sa fiu cum scrie in biblie si sa nu ridic numele niciunei religii in slavi caci asta nu conteaza. Cred ca Dumnezeu nu se uita la religie ci la sufletul, sfintenia si implinirea cuvantului Sau.

    Si legat de platirea darilor ce spuneti de oamenii de la tara care se duc cu ziua sa plateasca la popa????
    Am bunici la tara si cand se duc la biserica le e rusine cand striga popa pomelnicul, in ziua aia daca nu au sa-l plateasca. Se duc oamenii si se imprumuta sa plateasca pe popa si pe langa asta trebuie sa plateasca sa aiba acces la o Biblie. Am vazut si am cunoscut si preoti adevarati, oameni simpli si buni, oameni intelegatori care nu vor sa aud de bani, insa sunt foarte putini, multi vad asta ca un job.
    Eu fac parte din religia ortodoxa insa ce vad ma lasa uimita. Dumnezeu nu este asa cum spun ei sau cum Il arata ei. Omul lui Dumnezeu se cunoaste dupa cum este caci trebuie sa fie imaginea asa cum este Dumnezeu...sau gresesc? Nu asta scrie in Biblie???
    As vrea cand ma duc la Biserica sa aud mai mult din Biblie... cand eram mica strabunica m-a invatat ce este un om credincios si ce vad ca a ajuns acum ortodoxismul e ceva diferit. Acum nu mai conteaza slujba si menirea ei ci cat de luxoasa este Biserica...In Biblie ce spune??? Ca unde sunt 2-3 oameni si se roaga lui Duymnezeu aia este o Biserica... sau gresesc?
    Si Dumnezeu iti spune sa te iei de cei care nu sunt ca tine, sa le pui o eticheta? Ajuta-i... fii prieten cu ei altfel cum vor afla despre ceea ce te-a pus Dumnezeu sa faci?
    Hai sa nu ne mai dam perfecti si cei corecti, hai sa facem ceea ce ar vrea Dumnezeu sa facem... sa ne iubim si sa ajutam cum El ne ajuta. Fii binecuvantat!

    RăspundețiȘtergere
  3. I scopul meu nu este sa acuz ci sa spun ce vad... caci ma doare Tare sa vad cum se strica lumea si nimeni nu e acolo sa ajute...nici macar cei care il cunosc pe Dumnezeu...Din ce am vazut toate religiile care sunt aproape de adevarul lui Dumnezeu au cate ceva gresit... insa important este omul care se caieste si il iubeste pe Dumnezeu si incearca cu fiecare zi sa urmeze calea lui Isus.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare