Mama pionul principal!

Cea mai mare influenta asupra unui copil o are mama. Nu neg importanta si mereu prezenta tatalui, insa mama determina directia mult mai mult. Din pacate citind un post de pe "Variatii" mi-am reamintit imagini din trecut cu mame ce si-au trimis copiii in "gura leului".
Acum privesc in jur si ma doare caci e greu de perceput ca tanara de azi maine poate fi o mama buna.
Este adevarat ca de multe ori caracterul se poate schimba si datorita altor persoane importante din viata noastra. Dar mama ramane mama.
Am vazut libertate excesiva acordata copiilor, rezultatul a fost agresare fizica la adresa parintilor. Am vazut exces in limitarea libertatii si s-a ajuns la droguri, sinucideri, etc.
O mama ar trebui sa-si educe copilul, sa-l ia de manuta si sa-i vorbeasca muuult despre tot ce stie. Tatal ar trebui sa fie si el acolo si sa sprijine cat mai mult. Daca crezi ca un copil inseamna sa-l lasi in camera lui, sa-i dat tot ce-i trebuie, atunci ai facut cea mai mare greseala. Un copil are nevoie de afectiune pentru a putea controla orice emotie si sa-si formeze caracterul in asa fel incat sa fie cat mai mixt.
Sincer ma intreb cum o tanara dependenta de cluburi, "ieseli", tigari, uneori si cate un drogulet, va reusi sa fie o mama buna, daca sufletul ei la capitolul educatie e praf?
Copiii sunt din ce in ce mai complexati si totusi vrem atat de multe de la ei...
E ciudat si totusi astea ne sunt asteptarile.

Comentarii

  1. am inteles ce ai vrut sa spui, ai dreptate in mare...ma bucur ca te-ai inspirat si din postarea mea...dar, treb sa ne gandim si ca multe femei sunt victime, respectiv multi copii...cred ca nu e bine sa fim radicali in judecati

    RăspundețiȘtergere
  2. ya ok d'acord cu tine! Insa eu as critica educatia, mai ales cea data acasa, parintii sunt responsabili de copii lor si comportamentul care il au. Din punctul meu de vedere omul nu se strica in societatate daca are un bagaj bun si sanatos de informatii primit de acasa.
    Pe de alta parte educatia sanatoasa in multe cazuri are radacini adanci, din generatiile trecute. Asa cum au educat acele generatii asa educa si cei de acum plus raportat la ce e azi....

    RăspundețiȘtergere
  3. exista multi factori aici...dar, atentie la ortografie, mai ales cand vorbesti de educatie...ai o gramada de greseli, atat in postarea de pe blog, cat si in comentarii

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare