O SANSA LUI DUMNEZEU!

Viata e o autostrada cu multe strazi si multe intersectii.
Majoritatea alege cai gresite si merge fara sens pe ele.
Insa totul e dat cu un scop, fiecare lucru, obiect si cale. Ne ratacim si incercam sa reusim , dar inima plange. De ce? Ce ne lipseste? Ai bani sau nu ai, esti bogat sau esti sarac nu conteaza, esti nefericit.
As putea spune "Ferice de cei ce sunt fericiti si multumiti".
Cati dintre noi suntem?
Cati dintre noi in mijlocul necazului au reusit sa zambeasca, sa fie pe deplin fericiti pentru durerea care o au? Oare nu fiecare lucru omenesc are locul si timpul lui? La fel ca tot ce nu e omenesc, floarea nu infloreste mereu, copacii nu sunt verzi tot timpul, dar indiferent de starea lor au o frumusete aparte iar asociati cu acea perioada au fericirea lor.
Noi de ce nu ne multumim cu noi, cu ceea ce avem? Oare ce-L care a dat ordinea in Univers nu a creat si pentru noi o ordine? Dumnezeul meu si al tau a facut totul.
Dumnezeul nostru ne-a dat noua cel mai mare dar, sa conducem Pamantul, a lasat creatia Lui in grija noastra, nu ne-a facut marionete, asa cum fac multi sefi cu subordonatii. De ce nu-i suntem multumitori? Poate pentru ca nu avem incredere in El si nici in noi?!
Ne place sau nu, sa ascultam de la altii, dar de cate ori ne-am pus sa citim, sa cautam, ceea ce El, Dumnezeul meu si al tau a lasat : cuvintele scrise in carti, marturisiri , universul nostru si pe noi.
Cu totii dam vina pe preoti, biserici, oameni. Dar informatia de astazi are un scop, ne putem folosi de ea. E la fel ca un drum bun si unul rau, trebuie sa luam binele din tot ce e murdar.
Eu personal am ramas uimita cate lucruri sunt scrise in Biblie, cate adevaruri de azi, e ca si cum as privi la stiri, numai ca in Biblie e ceva frumos, e puterea de-a fi un invingator, de-a fi fericit.
Sunt un om normal, doar ca zambesc mai mult si ma simt fericita, chiar si atunci cand plang, ma bucur. Ma bucur pentru ca stiu ca in acel moment Dumnezeu, Tatal Meu e acolo si plange cu mine si imi promite ca totul va fi bine doar sa cred in El si sa ma las purtata de bratele lui.
Pentru multi suna aberant dar si in Biblie scrie asta "Eu voi fi Tata si voi imi ve-ti fi fii si fiice, zice Domnul cel Atotputernic" ( 2corinteni 6-18).
Unii sunt revoltati pe cei care vrobesc asa cum scriu eu, dar eu nu am facut nimic altceva decat sa citesc dintr-o carte, Biblia. Tu de ce nu faci asta? Nu ai timp? Nu cred ...
Cu totii stim proverbul "Multi sunt chemati putini raman". Asa e in tot ce ne inconjoara. Asa e si in viata. Multi au menirea si vor sa fie fericiti dar putini reusesc, de ce? Pentru ca la una din intersectii a luat-o pe strada gresita, nu are harta, poate un reper, dar nu stie de ce este inconjurat. Incearca sa traiasca acolo, dar e nefericit. Putini reusesc sa vada steaua nasterii lui Iisus, asa cum au vazut-o pastorii. Insa secretul lor era ca ei stiau, asteptau si erau in directia buna. Noi am putea citi dintr-o carte si gasi drumul, raspunsuri si calea spre fericire.
Nimeni nu spune ca e usor, dar ce e usor??
Important e sa vrem sa ii oferim o sansa lui Dumnezeu, sa poposim peste cuvintele lasate de El. Sa-i dam o sansa sa ne spuna ca e langa noi, ca toate astea trebuie sa fie si sa ne asigure ca El ne tine in brate, sufletul nostru e in mainile Lui si pentru noi da popoare intregi daca iL lasam sa fie AL NOSTRU.
Cati dintre noi stim ca Parintele nostru, Tatal nostru plange si asteapta sa ne uitam la El ? Cati i-am oferit o sansa? Cati ne-am dorit sa-i simtim imbratisarea in cea mai mare durere?
Cati dintre noi stiu ca Dumnezeu striga la noi: "Nu te teme de nimic, caci Eu te izbavesc, te chem pe nume, esti al Meu...Daca vei trece prin ape, Eu voi fi cu tine si raurile nu te vor ineca, daca vei merge prin foc nu te va arde si flacara nu te va aprinde ... De aceea pentru ca ai pret in ochii mei si te iubesc, dau oameni pentru tine, si popoare pentru viata ta"(isaia) DOAR CREDE.
Dumnezeu a spus:
"Fiul, daca vei primi cuvintele mele, daca vei pastra cu tine invataturile mele, daca vei lua aminte la intelepciune, si daca-ti vei pleca inima la pricepere, daca vei cere intelepciune si daca te vei ruga pentru pricepere si daca o vei cauta ca argintul si vei umbla dupa ea ca dupa o comoara, atunci vei intelege frica de Domnul si vei gasi cunostina lui Dumnezeu.
Atunci vei intelege dreptatea, judecata, neprihanirea, toate caile care duc la bine"(proverbe 2)
La fiecare intrebare a ta, Dumnezeul tau iti da si un raspuns:
Tu spui :" este imposibil"
El spune " ce este cu neputinta la oameni , este cu putinta la Dumnezeu"(matei 18-27)
tu spui:" sunt extenuat"
El spune: " dar cei ce se incred in Domnul, isi innoiesc puterea, ei zboara ca vulturii, alearga si nu obosesc, umbla si nu ostenesc" (isaia 40-31)
tu spui :"nu pot merge mai departe"
El spune: "harul Meu iti este indeajuns" (2corinteni 12-9)
tu spui: "nu stiu ce sa fac"
El spune: "recunoaste-L in toate caile tale si El iti va netezi cararile" (proverbe 3-6)
tu spui: "nu merita"
El spune: "sa nu obosim in facerea binelui; caci la vremea potrivita, vom secera". (galateni 6-9)
tu spui: "nu ma pot ierta, nu pot ierta"
El spune: "poti, pentru ca si Eu te-am iertat" (efeseni 4-32)
tu spui: "mi-e frica"
El spune: "eu nu ti-am dat un duh de frica, ci de putere de dragoste si de chibzuinta. " (2timotei 1-7)
tu spui: "sunt singur"
El spune: "nicidecum n-am sa te las, cu nici un chip n-am sa te parasesc". (evrei 13-5)
tu spui: "nu pot rezolva aceasta problema"
El spune: "incredinteaza-ti soarta in mana Domnului, si El te va sprijini"(psalmul 55-22)
tu spui: "nimeni nu ma iubeste"
El spune: "te iubesc cu o iubire vesnica" (ieremia 31-3)

"Caci Domnul mustra pe cine iubeste ca un parinte pe copilul pe care il iubeste" (proverbe 3)

Comentarii

  1. CATE DE FRUMOS ESTE SPUS, DIN PACATE PENTRU MULTI ESTE PREA TARZIU!

    RăspundețiȘtergere
  2. Fara Dumnezeu noi nu am fi, macar pentru asta sa-i fim recunoscatori, pentru aerul ce-l respiram.....

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare