Babelor , stati bre acasa! Vrem liniste!

Deci nu am sa inteleg de ce “babutzele” ies pe la ora 4-5 dupa- amiza la piatza sau cine stie pe unde se duc.
Dupa ce masinile [autobuzele] sunt full si e un trafic de innebunesti, prinzi si tu un loc si te asezi, ca dupa o zi munca e normal sa fii obosit. La urmatoarea statie urca o “baba” isi face loc cu coatele, lucru foarte urat si enervant, si se pozitioneaza in fata ta privindu-te: “ce faci maicuta?sunt batrana lasa-ma sa stau jos”.
Deci ... ieri cand am plecat de la munca m-am urcat in 336, pe loc bineinteles, ca l-am luat de la Rosseti [ capat de linie] si era gol autobuzul. Pe la Universitate era full. In fata mea se urca o fata. In spatele ei in picioare erau doi barbati care vorbeau, despre toate: nevasta, copii, vin [ alcool], loc de munca si telefoane. Oamenii vorbeau incet , se intelegeau franturi din ce ziceau, asta pentru ca in masina era foarte liniste, fiecare cu gandurile sale.
La Cismigiu urca o baba. Face loc cu coatele si geamantanul si cu mainile in solduri se uita la fata din fata mea. Saraca s-a simtit si a lasat-o sa stea jos.
In gandul meu: “ce dracu face baba asta toata ziua frate? Acum cand vin oamenii de la munca s-a trezit sa-si rezolve problemele? Toata ziua ce dracu a facut? A frecat menta la televizor sau prin casa si acum tzac-pac hai la piatza''.
Ma rog m-am concetrat pe gandurile mele, am lasat-o in plata Domnului [ ca sa o dau si eu pe babeste] . Dupa jumate de ora se uita baba la mine si incepe sa bolboroseasca ceva. Wtf she want's? “Poftim? CE ati spus?”am intrebat-o eu, a mai zis odata dar am inteles decat “15 “ si “30 de minute”. In secunda 2 incepe baba sa tipe.
“Da nu ti-e rusine porcul dracului, vii si-mi faci capu calendar vorbind despre viata ta, crezi ca ma intereseaza pe mine s-au pe altcineva ce faci tu?”
Nu tipa la mine ci la unul din cei doi barbati din spatele ei.
“ Ala de langa tine zice doar cateva cuvinte tu te apuci sa iti insiri toate prostiile care le faci tu, ca ai dres ,ca ai facut, nu tie rusine magarul dracului?”
Saracul om nu stia ce se intampla :))), ca de altfel si noi restul, eram socati nu stiam ce are baba :)). Adica omul vorbea chiar incet, era cu cineva si na povestea si el despre diverse lucruri.

Dupa ce l-a facut cum l-a facut, omul mirat zice:
“Sunteti batrana, aveti auzul bun, stiam ca batranii nu prea aud, bravo felicitari”
Atat i-a trebuit babei, din prost educat , nesimtit si porc nu l-a mai scos. La un moment dat s-a intors furioasa si i-a zis” Taci magarule din gura ca si gura iti pute a usturoi” . Nenea i-a raspuns: “Ce vrei doamna, tin post , am mancat fasole cu usturoi, ar trebui sa fi fericita ca sunt crestin si tin post” :)).
Baba “ Nu mai poate omul sa se duca in liniste la piatza ca se urca in autobuz tot felul de porci care vorbesc si nu te lasa si pe tine sa te linistesti putin”.
Da, baba vorbea de tipat, dupa ce a urlat de ne-a spart timpanele si dupa ce ca ne-a enervat ca tipa, ne-a facut sa si radeam de modul ei de exprimare , foarte lipsit de educatie si bun simt.
Nu mai zic ca de la Cora Militari , 2 statii cat am mai mers, am avut parte de un alt spectacol, tot 2 babe, una “intelectuala” alta “mahalagioaica”. Intelctuala zice la un moment dat al “certei” lor : “Vorbiti mai incet si calm doamna ca eu nu ma tip la dumneavoastra”, la care mahalagioaica ii zice” I-a mai date dracului de baba imbacsita cu calmitatea ta cu tot, ca te iau acum de cap si te zbor peste scaunele astea peste tot, direct in strada”.
In final am coborat, imi pocneau timpanele, eram foarte obosita si pe alta planeta de la durerea de cap pe care simteam ca nu o mai suport. Babele mi-au facut un drum spre casa “deosebit de placut”, de-mi venea sa le iau la bataie si sa le dau si vre-o doua in gura. .

Comentarii

  1. ele ies toata ziua..ar fi bine daca ar iesi numai la 4 si 5..

    RăspundețiȘtergere
  2. :)))) da da stati "bre" acasa:))) cum sa le dai bey cateva in gura:))) si baba mahalagioaica:))) calmitatea ta:))
    Ionut

    RăspundețiȘtergere
  3. dar noi cum o sa fim cand om fi batrani

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare