"Ingerii" si "demonii" de azi !

Cu totii ne uitam la Tv , ascultam radio si rasfoim ziarele! Mai nou publicatiile web au devenit sursa noastra de informare zilnica!
Insa cat din ceea ce vedem, auzim, si citim este adevarat? Cat de reale sunt cuvintele folosite in acest flux de informatii ? Cine este responsabil de ceea ce primim?
Lista cu intrebari poate continua dar acum conteaza ceea ce de fapt ne marcheaza pe noi, ce se resimte asupra noastra din tot acest sistem media?
Pentru inceput o sa privesc la om, chiar la tine! Cat din tine esti tu? Cate cuvinte pe care le folosesti chiar le simti si le pui in practica? Cat de mult te reprezinta vestimentatia ta si mai ales chiar esti tu in acele momente in care crezi ca muzica te domina sub influenta alcoolului, fumului si anturajului?
Daca raspunsurile sunt negative, gandeste ca nimeni nu te va cunoaste cum esti tu cu adevarat si prin urmare nu poti cere nimic celui de langa tine, daca raspunsurile sunt pozitive atunci avem o problema!
Domeniul media poate creea "ingeri" si "monstri"! Ingerii ii vedem la tv, in reviste, ziare, articole pe net si pe unii ii auzim in difuzoarele unui radio, iar monstrii ajungem noi, preluand ca adevaruri tot ce ni se ofera!
Am ajuns sa nu mai gandim si ni se pare totul usor si la indemana. Cea mai accesibila cale spre informare este internetul, insa noi, in cazul de fata, noi unde mai suntem? Ne gasim roboti in spatele unui calculator dependenti de internet, conectati mereu la "energie".
Emisiunile de divertisment sunt create sa te amuze, sa te binedispuna sa te faca sa uiti de probleme! Asta credem noi! Fiecare mecanism tv urmareste audienta, captarea atentiei si indobitocirea multimii! Moderatorii tv sunt "fenomenali", insa cat din ceea ce fac si zic ei ii reprezinta? Textele, actiunile lor sunt create de altcineva, acel "demon" al "ingerilor" care folosindu-se de oamenii-roboti creeaza diversiunea! Asta pana cand moderatorul a prins "jmekeria" si tu crezi ca el e cel mai tare. Insa cati dintre noi stiu ce se ascunde cu adevarat in spatele a ceea ce vedem? Cati stiu ca fiecare cuvant rostit urmareste banii care nu vin doar din audiente si marketing, care de fapt, marea parte vin din buzunarele politicienilor, a diversilor patroni si a asa ziselor"vedete"?
Ceea ce se invata la facultatile specializate in domeniul media nu se mai pune in practica de mult timp. Un student al Facultatii de Jurnalism nu stie azi sa scrie o stire, sa faca o interventie tv sau la radio, nu ca nu a invatat despre asa ceva ci pentru ca nu mai exsita! Totul s-a schimbat! Plasat intr-o redactie in plina actiune, acesta se pierde deoarece el nu a auzit la cursuri despre ceea ce vede! Insa nu asta e singura problema! Adevarata problema in cazul de fata o reprezinta educatia primita pe bancile facultatii, educatie pentru care responsabili sunt profesorii! Daca un profesor nu reuseste sa faca un jurnalist din elevul dornic sa devina asta, atunci acel profesor nu e "profesor" .
Insa si un student devenit bun jurnalist prin studiu, se adapteaza foarte greu la "realitatea media". Foarte putini din jurnalistii Romaniei mai stiu ce reprezinta statutul de jurnalist, mai stiu ce reprezinta libertatea unui jurnalist. Cel care are menirea sa aduca in fata omului adevarul despre anumite cazuri, situatii, astazi este platit in functie de cum da, in cine da si cata "culoare" are materialul prezentat de el pentru a aduce profit. Jurnalistul de azi urmareste doar profitul.
Pentru a ajunge insa la acest statut "murdar" ,in general al jurnalistului, este greu sau usor. Usor daca ai pe cineva foarte sus pus sau oferi placere unui "pion" din acest domeniu si greu daca vrei sa-ti faci munca corect. Fiecare isi urmareste scopul prin diferite mijloace, mijloace care azi sunt in marea parte "murdare".
Cat din imaginea "ingerilor" din televiziune si radio, este adevarata?!
Cei care ajung sa ii cunoasca personal sunt de cele mai multe ori socati de ceea ce vad, incepand de la inatimea "ingerului" pana la imaginea reala si caracterul sau. Foarte putini moderatori sau oameni "vedeta" sunt ceea ce sunt cu adevarat. Daca de oamenii de langa tine iti dai seama ca mint, ca sunt falsi, de "ingerii media" nu poti, pentru ca sunt protejati de tehnologie si "demonul" lor.
Insa acest lucru este mai putin important, cu adevarat esential este ceea ce ni se transmite: exemple rele, cuvinte care ne patrund si ne fac sa actionam gresit, imaginea altora vanduta noua pentru a o inhala si a ne tranforma in cazuri asemanatoare. Totul are un plan bine stabilit, un plan de care nu suntem constienti, dar care duce la sfarsitul OMULUI.
CNA-aul ar trebui sa fie "tata " si "mama" a tot ce inseamna media. Dar acolo se invart cu adevarat banii, acolo se ofera si incaseaza sume exorbitate. S-a ajuns in asa fel incat "amenzile" sa fie date dupa spectacol, cand, ce mai conteaza cateva mii din sutele de milioane care vin din urma acelui "show" ?
CNA-ul este acolo sa avem noi impresia ca primim ce trebuie si cineva are grija de informarea noastra corecta. Dar cati dintre noi cunosc adevarata fata a CNA- ului si cati dintre noi nu a auzit despre "manevrele" din spatele "scenei"? Dar multi luam de bun ceea ce auzim , ceea ce ne place noua sa credeam si adevarul il ocolim.
Daca vrem sa fim marionete e bine sa intram in sistemul media . Ca sa nu mai gandim hai sa ne uitam la productiile haioase de la tv, sa inhalam cuvintele din stiri ca trairi proprii si de ce nu ?! sa rasfoim cu placere paginile despre "vedete", unde aflam minciuni si lucruri uzuale , astfel sa stim si noi sa ajungem "vedete" chiar si doar pentru noi.
Nu cred ca e bine sa tragem o linie, dar cred ca e bine sa gandim. Cine suntem noi, cu ce ne ajuta tot ce primim si la ce ne foloseste? Merita sa facem parte dintr-un joc cunoscut doar de altii si vandut noua ca produs bun si original?
Eu am un sfat ... hai sa privim si sa traim dincolo de imagine...

Comentarii

  1. MADA NU FACI PARTE DIN EI!
    ABIA ASTEPT SA TE AUD DIN NOU LA RADIO, [CHIAR SI PE STIRI] NE LUMINAI ZILELE, NE FACEAI SA ZAMBIM SI SA CANTAM!
    NE ESTE DOR DE TINE :( . ESTI SINGURA CARE MAI STIE SA FACA INTRADEVAR OMUL SA SE SIMTA BINE. MAI STII CUM INCEPEAI?? "hi-q va zice buna dimneata eu va zic rise up si zambiti, soarele straluceste pentru noi" si vocea ta...doamne cat de placuta e cata bunatate e in ea si cata fericire...nu aveai cum SA ASCULTI SI sa fii trist. TU ESTI OM FACUT PTR ASA CEVA!
    multa bafta! oricum nu cred ca s-a nascut radio care sa fie asa cum vrei tu, sa urmareasca ceea ce vrei tu , sa ne faci zilele mai bune...ca de facut rau au grija restul.
    NE ESTE DOR DE TINE!LA TOTI :(
    Ne-am intalnit cu totii in copou acolo unde ne-am intalnit si dupa ultima ta emisiune la smile, ne este foarte dor de emisiunile tale si desi atunci ne-am cunoscut cu totii, ne este dor si de persoana ta. te pupam si vrem sa ne luminezi din nou diminetile si zilele] mereu alaturi de tine o sa fim!

    RăspundețiȘtergere
  2. :(((ce vremuri...si mie imi este foarte dor de ele, de voi, Momentan o sa ma auzit la stiri[radio, am zis adio la tv si presa scrisa, nu sunt de mine], o sa ii dau lui Noli detalii pe mess.
    What can i say ??? si eu va multumesc ca erati langa mine si ma lasati sa stiu asta! Conta enorm, un om care este cautat si oprit pe strada pentru a i se multumi pentru ceea ce face, e un om bun in acel domeniu. Intr-o zi o sa ma auziti din nou. si o sa va fac sa zambiti iar:((((.
    Si cand vin acasa dam o raita prin Select:))) sau Hai Hui :))) cu totii ...poop si ms ca nu ma uitati!

    RăspundețiȘtergere
  3. ... hai sa privim si sa traim dincolo de imagine...
    MACAR SA INCERCAM. CATE PIERDEM CA SUNTEM CUM SUNTEM SI NU FACEM NIMIIK

    RăspundețiȘtergere
  4. Fetico... "Un student al Facultatii de Jurnalism nu stie azi,sa scrie o stire, sa faca o interventie tv sau la radio, nu ca nu a invatat despre asa ceva ci pentru ca nu mai exsita!" Intr-adevar, nu exista! Ala trebuie sa stie sa puna virgulele!! Stii, intre subiect si predicat nu se pune niciodata virgula!! Lasa aerele de mironosita ziarista si pune mana si invata! Numai bine!

    P.S. Ce faci, stergi comentariul? :)))

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare