Nu alege doar cu inima...pune ratiunea la treaba...pentru succes!

Cred ca e gresit ... ca o relatie sa se bazeze doar pe ce simte inima.
In primul rand pentru ca inima ne inseala de atatea ori...si in al doilea rand avem ratiune ... si ea ne ajuta sa alegem corect.
Am intalnit oameni,amici, prieteni care se bazau doar pe ce simte inima...in timp ce inima lor iubea si credea ca totul e perfect...persoana de langa nu simtea nimic inapoi si insela sau urmarea altceva.
Mi se pare ilogic ca o iubire perfecta sa nu aiba feed-back.
In primul rand e aiurea ca tu sa suferi si cealalata persoana sa se distreze...sa-si vada de viata ei.
Am trecut prin asa ceva...credeam ca viata mea s-a terminat...credeam ca nu o sa mai iubesc niciodata si ca pana voi muri voi iubi acea persoana.
Insa aveam constiinta care imi spunea "Suferi...plangi...nu dormi...nu mai vrei sa mergi inainte...el ce face?? recunoaste...isi traieste viata in timp ce tu mori".
De multe ori refuzam sa ascult de ratiune...si sufeream caci imi urmam inima...pana intr-o seara cand sora mea mi-a zis " Deci termina...tu nu vezi ca esti proasta cu toata desteptaciunea din tine?? el isi traieste viata cum vrea...baruri...cluburi (era fotbalist) si tu plangii??sunt atatia baieti ...ai prieteni care vezi ca sunt cum iti place tie...oare chiar nu mai este cineva in lumea asta pe care sa-l poti iubi?? caci de iubit sa te iubeasca cum vrei tu sigur o sa gasesti...deci termina... ce tot ai? ai trecut prin atatea...si nu treci tu peste asta? zici ca ai o suta de ani si gata s-a terminat viata...etc"
Toata noaptea m-am gandit la ce zicea ea...si plangeam...ratiunea spunea ca sora mea TERMINAAA...si a doua zi am zis GATA!
A fost greu cateva luni...dar cand imi era greu imi gaseam cate ceva de facut si imi spuneam ...nu ma face pe mine un baiat...ca pana la urma asta era...nu ? cineva ce a trecut...
Si astazi cu mana pe inima zic ca adevarata mea iubire este Marian...avem principii impreuna...traim impreuna...si ceea ce am simtit atunci e mult mai puternic acum...caci e trait clipa de clipa...si am feed-back!!!!
Si iarasi zic...este foarte importanta ratiune...nu inima.
Atunci cand alegi cu inima te duci ca un bou dupa mancare...si acolo il taie.
Cu ratiunea alegi corect...iti completezi inima. Lasi aspectul...lasi impresiile si lasi dorintele tale...urmareststi si caracterul, orintele si modul de viata al partenerului.
O viata este facuta in doi, iubirea exista in doi...deci conteaza cum e si celalat, ce vrea si celalat.
Trebuie sa il cunosti mai intai...si dupa daca se completeaza cu tine dai frau liber sentimentelor.
Degeaba suntem oameni destepti daca intr-o relatie alege doar inima. Poti sa fii cel mai mare si cel mai tare...insa daca in casnicie dai gres...totul e in zadar.
In primul rand ai nevoie de cineva alaturi...si daca ai asta restul vine de la sine.
Inima este necesara...dar nu suficienta...trebuie sa lasam si ratiunea sa lucreze... trebuie sa lasam trecutul in trecut si sa privim la viitor.
Nu suntem singuri...si in multitudinea de oameni este si cineva pentru noi... dar trebuie sa traim nu din trecut ci din prezent!
Iubirea vine iubind....pasiunea ramane pasiune...insa trece fiind inlaturata de ratiune.
Adevarata iubire o alegi rational si sufleteste...niciodata doar rational si doar sufeleteste.
Si mai este ceva...ca sa ai succes trebuie sa inveti...sa inveti sa ai o relatie...prin cunoastere...aceptare, intelegere si mult respect.

Comentarii

  1. cata dreptate ai. doar ca stii cum e omul...pana nu se invata minte nu se trezeste la realitate.
    draguta noua ta infatisare >:D<

    RăspundețiȘtergere
  2. Merci draguta:* incerc sa mai schimb si eu cate ceva...desi la mine e cam greu cu asta;))

    RăspundețiȘtergere
  3. bine ca ai mai schimbat putin tema,dar se poate si mai bine.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare