Pastele, o noua masina sau Hristos a Inviat?

Cu tristete pierd ceea ce odata iubeam mult. Cu nerabdare asteptam sarbatorile pascale dar si Craciunul. Cu fiecare an acest sentiment dispare. Sunt constienta ca Pastele inseamna sansa la o noua viata, viata daruita prin invierea lui Isus insa si "traditia" este frumoasa.
Acum ma intreb ce s-a schimbat? Omul? Mediul? Timpul?
Cat am stat la bunici 14 ani iubeam sarbatorile. Asteptam cu nerabdare sa ciocnes oua, sa zic Hristos a inviat... acum parca e ciudat.
Parca si gandul de a te pregati, de-a face mancare, de-a astepta au disparut. In jurul meu din ce in ce mai des aud " e o zi ca oricare alta zi". Eul din mine tipa, plange insa ratiunea spune la fel " e o zi normala".
Ma pierd si eu ...insa ma gandesc ...cat de tristi am devenit noi ca oameni, cat de nesemnificativi si cat de parsivi.
Ne propunem sa uitam si acele zile din viata noastra in care sa incercam bucuria.
Nu poti fi in fiecare zi perfect dar in cinstea lui Isus ar trebui macar acum sa fim altfel si poate vom invata sa fim mai buni, poate ne va placea si vom vrea sa ramanem asa... sau cel putin ne vom ruga incercad asta.
Cand eram mica dupa fiecare sarabatoare ma simteam mai buna... imi e dor de acel sentiment. Cred ca acum ar fi si mai intens.
Privesc cu uimire cum intalnirile dintre familii s-au transformat in expuneri. Expunerea ultimei masini, ultimului lucru achizitionat, planurile de viitor, toate acestea au devenit scopul intalnirii. Nu mai exista bucuria revederii, povestirea zilelor cu bune si cu rele, impartasirea si sarbatorirea evenimentului crestin.
Lugi Mitoi, pastorul Bisericii Bethania , Chicago spunea ca media ne influenteaza cel mai mult si ca Biserica a gresit cand s-a dat la o parte afirmand ca "domeniul media e pacat".Sunt de acord cu el pentru ca multi oameni au pierdut orice legatura cu trairea crestina... iar televizorul ii indeparteaza de adevar. Biserica putea folosi acest mediu pentru sfatuire, exemplificare si indemnuri crestine.
Nu va schimba nimic acest post dar poate tu vei vrea sa incerci sa faci ceva caci ne indreptam spre o directie gresita. Poate tu vei dori sa spui "Multumesc Isuse ca mi-ai dat sansa sa fiu iertat si sa traiesc din nou o viata vesnica".
Poate vei vrea sa te schimbi astfel incat urmasii tai, copii tai sa simta si ei bucuria sarbatorilor si semnificatia lor, asa cum ai simtit tu cand erai copil sau ti-ai fi dorit. Altcineva din jurul tau nu se va schimba dar tu poti incerca.
Hristos a inviat!
Sper ca inima ta sa spuna bucuros "adevarat a inviat" si sa simti ca asta este pentru tine si sansa ta de-a te schimba in bine.

Comentarii

  1. cum sa iti spun depre Hristos cand voi vb de El ca despre un om obisnuit ...sa va fie rusine ca mintiti lumea cu vorbaria si carticele voastre ...oricum nu castigati nimic ...doar pacate ...sincer imi este mila de voi

    RăspundețiȘtergere
  2. Sincer nu te inteleg...despre ce carticele am zis eu? Tot ce stiu stiu din Biblie si acolo scrie foarte clar. Isus nu este un om obisnuit ci cred ca este un exemplu de urmat in viata noastra. Si daca vrei sa-mi vorbesti despre Hristos vorbeste-mi nu te opresc, chiar te ascult, arata-mi tu calea daca eu ratacesc...vreau sa ajung la mantuire sus in ceruri in dreapta tatalui. Ce trebuie sa fac?
    Si daca tot vorbesti de Dumnezeu de ce te dai anonim? Oare Dumnezeu nu spune sa impratiati numele lui?
    De ce esti anonim?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare