Petrila, cosmarul oamenilor!

M-am trezit cu zambetul pe buze, o noua zi un nou motiv sa zambesti. Dar totul s-a spulberat ajungand la radio . Pentru cateva clipe am simtit groaza, frica, mila si ura.
Minerii de la Petrila, situatia de acolo e cumplita. Acum mai sunt 4 cadravre de scos din mina, salvatorii sustin ca asta va mai dura intre 3 zile si o luna. Trist! Locul de muca, a devenit cosmar, mormant. Acele filme de la tv sunt realitate, poate o realitate foarte cruda pentru oameni. Nu ai cum sa ramai intact cand vezi ce se intampla cu niste oameni, care nu faceau altceva decat sa munceasca, la fel ca noi, pentru noi.
Urasc minele. Urasc situatiile in care pierzi pe cei dragi. Pentru prima data urasc viata.Mai mult urasc pe cei care tac si lasa oamenii sa moara.
In cazul de fata sunt vinovati, mereu sunt. Insa cu ce ne ajuta sa-i gasim? Da razbunarea, fata la care sa te uiti si sa zici te urasc, tu ai facut asta. Vreau asta, vreau sa se gaseasca vinovatii. Insa cine mai sterge momentele si imaginile de cosmar de la Petrila ?
Colega mea de la radio, Mihaela Onofrei e plecata acolo, as fi vrut sa plec si eu, dar nu se poate. Astept sa vina. Desi e dureros vreau sa privesc si imaginile de dincolo de sticla, ascunse. Sper sa Mihaela sa prinda in fotografii si declaratii, durerea. Nimanui nu-i place, insa macar asa, vreau sa fiu acolo. Vreau sa simt durerea celor de acolo. Stiu ca nu va fi la fel, insa ma simt partasa. Simt ca trebuie sa ma doara si pe mine, nu cum ma doare acum. Mai mult.
Si totusi as vrea sa zic...sa zambim din cenusa...dar... e foarte greu.

PS.
miron138: ai uiat sa scrii ca sefi minerilor au masini de sute de mii de euro si ca minerII lucreaza cu echipamente de pe timpul lu Ceausescu, iar directori de acolo au saracii ultimile modele de masini, masini DE sute de mii de euro. Jegosiii! Dar ce pot face eu decat sa vb si sa trag niste concluzi!
cum spuneam ...

Comentarii

  1. foarte aiurea ce e acolo. sa pui poze pe blog Mada.
    pop Ionut

    RăspundețiȘtergere
  2. Vorba ta, unii se gandesc ce pozitii sexuale sa mai inventeze, altii mor pe sub pamant.

    RăspundețiȘtergere
  3. Trist, foarte trist! Sper sa se gaseasca vinovatii. Are dreptate si baiatul ala, sefii ditamai masinile si altii saracii mor sub pamant.
    Radu.

    RăspundețiȘtergere
  4. sa-mi bag biiiiip si sa-mi biiiip de biiiip i-as omorai pe aia vinovati. e aiurea sa lucrezi in mina, am fost odata doamne fereste ce e acolo. Dar acum cand vad imaginile care sunt si ma gandesc ca sub pamant in gropile alea inca mai sunt cadavre ce stau printre flacari aoloo sa-mi bag biip in gura marilor directori care vor asa ceva.
    Fratilor nu mai suntem pe timpul lui Ceausescu faceti dracului altceva nu va mai duceti la mina sau astia cu minele: luati domnule echipamente noi ..apffff ce draci am pffffffffffffff
    si Mada ce sa cauti acolo bre? tu vrei bataie cred, stiu eu ca nu tie frica de mai nimic si nu prea te dai inapoi de la lucruri noi dar??? wtf esti nebuna. sa nu te aud.
    mda sa ma semnez nu ?
    Cristi :P

    RăspundețiȘtergere
  5. Buna!
    Rasfoiam netul sa gasesc informatii despre ce e la Petrila si am gasit blogul tau pe Google.
    Am citit cam tot ce ai scris mai putin unele poezii.
    Am zis sa dau comment la asta cu mineri, ca de aici am plecat.
    Totusi ai 20 de ani si asta ma mira.
    Ai o gandire foarte matura, bravo.
    Si ma mira ca esti si funny [ am vazut la textul cu "scobby doo"]. Un prieten de al tau spunea ca ai de toate. Din ce am citit aici ii dau dreptate.
    Nu o sa comentez textul, pentru ca ai dreptate. Felicitari pentru tot si sa ai grija de tine, iti doresc sa reusesti sa te mentii asa, e foarte greu.
    Si nu pot sa ma abtin.
    Un zambet din cenusa are foarte multa viata, cu el redai bucurie altor vieti, sa nu uiti asta.
    sunt un anonom si raman asa. Ca redactor radio imi doresc mult sa te aud si la radio intr-o zi din greseala.
    Toate cele bune domnisoara Madalina!

    RăspundețiȘtergere
  6. nu le-am pus eu sa se duca in mina . asta e viata merge inainte .
    cand iesim la un suc?

    RăspundețiȘtergere
  7. Nu ies la suc x(.[ si nikaieri cu tine]
    Multumesc anonimule!...ai dreptate, cel mai frumos e un zambet trist...
    O sa incerc sa pun poze pe blog, altele decat ce se gaseste.
    Cristi :)))) biiipule nu mai injura mai tata ca ma inveti si pe mine si nu e frumos :)))) decat la meciuri :x :D
    Radu e o lume de kkt..oameni de kkt cati vrei...am zis ca vreau sa ma bag in politica, curand o voi face. Insa nu o sa fac asta pana nu sunt sigura ca am locul suficient in care sa pot lupta .Ma simt minunat sa vad pe cei din jurul meu fericiti...asta ma face si pe mine fericita. Am sufletul curat de ce inseamna politicianism si asa cum viata de Bucuresti nu ma afectat nici politica de "acum" pe care o urasc nu ma va afecta.
    Eu vreau sa incerc altceva si desi nu aveam rabdare acum am si o sa am.
    Sunt suporterita si suporterii mereu zic .
    Speranta moare ultima.
    Eu mai sper!
    Mda ca am facut si o marturisire...
    Dar ...asta e viata chiar merge inainte...desi uneori e atat de trist...

    RăspundețiȘtergere
  8. mda si admiratori e bine ce sa zic
    lasa-o mai moale ca sunt prea multi

    RăspundețiȘtergere
  9. o daaaa in sfarsit hai mai repede.
    VREAUUU SA TE VOTEZZZZ SI E SUPER NU MAI LASI PE NIMENI SA VORBEASCA PE ACOLO :x:x: O SA VB NUMAI TU :x:x:x [asta in legatura cu cometul tau :))) cu textul ce sa zic, trist.]

    FRATELO :*:*:*:*:*:*:*:*

    RăspundețiȘtergere
  10. sarind peste introducere...am ajus sa ne sclavin si sa ne riscam viata pt uni care nici nu merita vada lunia zilei.asta sa intamplat la petrila.astazi trupurile celor decedati la petrila sau intors in pamant pt todeauna.sper ca dosarele care sau deschis sa se lase cu pusarie pt cei care au provocat acest dezastru.dimbilor procurori care anchetatii cazurile voi sunteti singura speranta pt famiilie celor decedati.DUMNEZEU SAI ODIHNEASCA


    miron138

    RăspundețiȘtergere
  11. Oare ce opinii ar fi fost daca accidentul s-ar fi intamplat la 1 luna dupa mineriada(e)?

    RăspundețiȘtergere
  12. mda...parca se inchie subiectul. unde sunt vinovatii ?

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare